• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Çorum

Valilikler

T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Personeli Kaymakamlık Birimleri İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar İlçe Protokol Listesi Mevzuat Kaymakamlık Logosu Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    Alaca Tarihçesi ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ KÖYLERİMİZ TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    Yöremiz Yemekleri Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular İhale İlanları Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
°C
19
Nisan2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Personeli
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği
      • Evrak Şefliği
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
    • İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar
    • İlçe Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • Kaymakamlık Logosu
    • Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    • Alaca Tarihçesi
    • ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM
    • ŞEHİTLERİMİZ
    • GAZİLERİMİZ
    • KÖYLERİMİZ
    • TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    • Yöremiz Yemekleri
    • Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
 

manti

09.05.2016
 
 
MANTI
Hamur katı şekilde yoğrulup oklava ile açılır. Açılan hamur 4x4 ebadında kesilir. İçerisine kavrulmuş kıyma ve maydanoz konabilir. 
Kesilen hamur dört ucundan birleştirilerek hazırlanır. Kazanda bir miktar yağ eritilip yeteri kadar su konularak kaynatılır. Sonra mantılar kaynayan suyun içine atılıp pişirilir. Yoğurtlu veya sade olarak servis yapılır.             
 
MANTI (TEPSİ)
Yukarıda belirtildiği gibi hazırlanan mantı, içerisine biraz yağ sürülmüş tepsiye dizilir. 
Mantıların üzeri kapanmayacak kadar açılmış bir hamur konur. Tepsi orta hararetli bir ateşe konularak mantıların altı kızartılır. Daha sonra tepsiye bir miktar kaynamış su konularak pişirilir. Mantı hafifçe soğuyunca servis yapılır.
  
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Alaca Belediyesi
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
  • Alacahöyük Müze Ve Örenyeri
Denizhan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesin No:2 Alaca/ÇORUM
0(364) 411 50 01 - Fax : 0(364) 411 55 35