Hamur katı şekilde yoğrulup oklava ile açılır. Açılan hamur 4x4 ebadında kesilir. İçerisine kavrulmuş kıyma ve maydanoz konabilir.
Kesilen hamur dört ucundan birleştirilerek hazırlanır. Kazanda bir miktar yağ eritilip yeteri kadar su konularak kaynatılır. Sonra mantılar kaynayan suyun içine atılıp pişirilir. Yoğurtlu veya sade olarak servis yapılır.
MANTI (TEPSİ)
Yukarıda belirtildiği gibi hazırlanan mantı, içerisine biraz yağ sürülmüş tepsiye dizilir.
Mantıların üzeri kapanmayacak kadar açılmış bir hamur konur. Tepsi orta hararetli bir ateşe konularak mantıların altı kızartılır. Daha sonra tepsiye bir miktar kaynamış su konularak pişirilir. Mantı hafifçe soğuyunca servis yapılır.