• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Çorum

Valilikler

T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Personeli Kaymakamlık Birimleri İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar İlçe Protokol Listesi Mevzuat Kaymakamlık Logosu Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    Alaca Tarihçesi ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ KÖYLERİMİZ TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    Yöremiz Yemekleri Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular İhale İlanları Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
°C
19
Nisan2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Personeli
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği
      • Evrak Şefliği
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
    • İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar
    • İlçe Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • Kaymakamlık Logosu
    • Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    • Alaca Tarihçesi
    • ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM
    • ŞEHİTLERİMİZ
    • GAZİLERİMİZ
    • KÖYLERİMİZ
    • TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    • Yöremiz Yemekleri
    • Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
 

cerkezpasta

06.05.2016
     
 
         ÇERKAZ PASTASI
         Malzemeleri: 2 kişilik için, 4 kase su, 1 kase

mısır unu, 1 tavuk, kırmızı biber, karabiber, köri,

        sarımsak, salça, tereyağı,  tuz ve soğan.
        Çorbanın Yapılışı: Tavuk haşlanıp bir kenarda bekletilir. Tencereye tereyağı konup eritilir. Soğan ve sarımsak hafif pembeleştirilip salçası ve baharatı eklenir. 

        Kasede 2 veya 3 kaşık mısır unu suyla karıştırılıp tencereye ilave edilir. Üzerine haşlanmış tavuk suyunu dökerek karıştırıp pişirilir.

        Pastanın Yapılışı: Geniş bir tencereye su ve tuz konup kaynatılır. Üzerine yavaş yavaş mısır unu ilave edilirken çok hızlı bir şekilde karıştırılır. Kısık ateşte yavaş yavaş 20-25 dakika sürekli karıştırılarak pişirilir. Servis için bir çinko tepsiye pasta dökülüp kenarları düzgün şekilde ve pasta görüntüsünde şekillendirilir. 

    

        Çorba kepçesiyle pastanın ortasında tabak şeklinde açılan kısma hazırlanan çorba konur. Pastanın üzerine  tereyağı dökülür. 



        Haşlanmış tavuk, parçalara ayrılarak pastanın kenarına dizilir ve servis yapılır.                                              
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Alaca Belediyesi
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
  • Alacahöyük Müze Ve Örenyeri
Denizhan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesin No:2 Alaca/ÇORUM
0(364) 411 50 01 - Fax : 0(364) 411 55 35