• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Çorum

Valilikler

T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Personeli Kaymakamlık Birimleri İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar İlçe Protokol Listesi Mevzuat Kaymakamlık Logosu Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    Alaca Tarihçesi ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ KÖYLERİMİZ TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    Yöremiz Yemekleri Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular İhale İlanları Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
°C
19
Nisan2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Personeli
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği
      • Evrak Şefliği
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
    • İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar
    • İlçe Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • Kaymakamlık Logosu
    • Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    • Alaca Tarihçesi
    • ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM
    • ŞEHİTLERİMİZ
    • GAZİLERİMİZ
    • KÖYLERİMİZ
    • TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    • Yöremiz Yemekleri
    • Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
 

hingal

06.05.2016
 
 
    HİNGAL
   4 kişilik hıngal için yeteri kadar un, yarım kilo kıyma, 1 baş kıyılmış soğan, 1 yumurta, yeteri kadar tuz ve bir miktar karabiber önceden hazırlanır. 
  Una yeteri kadar tuz ve su katılıp bir yumurta ile karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenirken incecik kıyılmış bir baş soğan, karabiber ve kıyma tuzla karıştırılarak hazırlanır. Bundan sonra yoğrulmuş hamur pezi haline getirilerek tahta üzerinde çok ince bir şekilde açılır. Açılan pezi kare, oval veya dairesel şekillerde kesilerek içerisine önceden hazırlanmış kıymadan yeteri kadar konulur. 
    Hamurun kenarları üst üste getirilip  büzülür. Büzmeli, zincirli, balıklı, kulaklı, köşeli... gibi çeşitli büzme şekilleri vardır. Hıngal, kaynayan suyun içerisine atılır. Erimeye meydan bırakmayacak şekilde pişirilir. Kevgir kazan içerisinden alınıp tepsiye konur. Daha sonra kızartılmış tereyağı ilave edilerek sarımsaklı su veya yoğurda batırılarak soğutulmadan yenir. 
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Alaca Belediyesi
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
  • Alacahöyük Müze Ve Örenyeri
Denizhan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesin No:2 Alaca/ÇORUM
0(364) 411 50 01 - Fax : 0(364) 411 55 35