HİNGAL
4 kişilik hıngal için yeteri kadar un, yarım kilo kıyma, 1 baş kıyılmış soğan, 1 yumurta, yeteri kadar tuz ve bir miktar karabiber önceden hazırlanır.
Una yeteri kadar tuz ve su katılıp bir yumurta ile karıştırılarak yoğrulur. Yoğrulan hamur dinlenirken incecik kıyılmış bir baş soğan, karabiber ve kıyma tuzla karıştırılarak hazırlanır. Bundan sonra yoğrulmuş hamur pezi haline getirilerek tahta üzerinde çok ince bir şekilde açılır. Açılan pezi kare, oval veya dairesel şekillerde kesilerek içerisine önceden hazırlanmış kıymadan yeteri kadar konulur.
Hamurun kenarları üst üste getirilip büzülür. Büzmeli, zincirli, balıklı, kulaklı, köşeli... gibi çeşitli büzme şekilleri vardır. Hıngal, kaynayan suyun içerisine atılır. Erimeye meydan bırakmayacak şekilde pişirilir. Kevgir kazan içerisinden alınıp tepsiye konur. Daha sonra kızartılmış tereyağı ilave edilerek sarımsaklı su veya yoğurda batırılarak soğutulmadan yenir.