KIYMALI PİDE
Etlik kıyması evde (seviliyorsa) soğan doğranarak karıştırılır. Karışım Pide fırınına götürülüp pide hamurunun içine bu karışım konur, fırına sürülür, fırından çıkınca pidenin üzerinde bulunan uğra bir süpürge ile süpürüldükten sonra tereyağı ile yağlanır. Çay, ayran gibi içeceklerle servis edilir. Pazar günleri özellikle ilçemizde bu adet vazgeçilmez bir damak zevkidir.
PİDE (ISPANAKLI)
Evde iç olarak kullanılacak ihtiyaç kadar ıspanak ayıklanıp güzelce yıkanır, ıspanağın suyu çekilince güzelce kıyılır, sulanan ıspanak biraz kendisini toplaması için yavan bir kapta bekletilir ve etlik kıymasından yeteri kadar ince ince kıyılır, biraz baharat ilave edilerek tuzu yanına konur. Karışım, Pide fırınına götürülüp pide hamurunun içine bu karışım konur, fırına sürülür, fırından çıkınca tereyağı ile yağlanıp sepete konarak eve getirilip servis yapılır.
PEYNİRLİ PİDE
Evde peynir veya çökelek, yumurta ile karıştırılır. Karışım Pide fırınına götürülüp pide hamurunun içine bu karışım konur, fırına sürülür, fırından çıkınca pancarlının üzerinde bulunanlar uğra bir süpürge ile süpürüldükten sonra tereyağı ile yağlanıp sepete konularak eve getirilir ve servis yapılır.