Orta boy tepsi için bir kilo kadar un, beş-altı yumurta, bir çay kaşığı tuz, bir büyük bardak su/süt ilave edilerek katı olarak yoğrulur.
Küçük küçük bölünen yumaklar, un serpilerek tepsi büyüklüğünde ince olarak açılır. Açılan yufkalar bez üzerinde dinlendirilir. Kazanda su kaynatılır. Kaynatılan suya tuz katılır. Devamlı kaynar halde bulunan suya, dinlendirilen yufkalar, tek tek bırakılarak haşlandıktan sonra alınıp sıcakken soğuk suya konulur. Soğuk sudan çıkartılan yufkalar, bir süzgece konularak suyunun akması sağlanır. Suyu akan yufkalar yağlanmış tepsiye serilerek her yufkaya yağ dökülür.
5. yufkada içine peynir, maydanoz veya kavrulmuş kıyma serilir. Üzerine aynı sayıda yufkalar serilerek her kata yağ sürülür. Fırında pişirilir. Kare şeklinde kesilerek servis yapılır.