• e-Devlet
  • İçişleri Bakanlığı
  • Çorum

Valilikler

T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
T.C. Alaca Kaymakamlığı
  • KAYMAKAMLIK
    Kaymakam Kaymakamlık Personeli Kaymakamlık Birimleri İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar İlçe Protokol Listesi Mevzuat Kaymakamlık Logosu Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    Alaca Tarihçesi ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM ŞEHİTLERİMİZ GAZİLERİMİZ KÖYLERİMİZ TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    Yöremiz Yemekleri Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    Hizmet Birimleri Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    Haberler Duyurular İhale İlanları Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
°C
19
Nisan2021
Parçalı Bulutlu
23
°C
5 Günlük Hava Tahmini
temizle
  • KAYMAKAMLIK
    • Kaymakam
    • Kaymakamlık Personeli
    • Kaymakamlık Birimleri
      • İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü
      • İlçe Sivil Toplumla İlişkiler Şefliği
      • Evrak Şefliği
      • İlçe Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü
    • İlçemizde Görev Yapmış Kaymakamlar
    • İlçe Protokol Listesi
    • Mevzuat
    • Kaymakamlık Logosu
    • Kaymakamlık Görselleri
  • ALACA
    • Alaca Tarihçesi
    • ALACA'NIN ETİMOLOJİK TANIM
    • ŞEHİTLERİMİZ
    • GAZİLERİMİZ
    • KÖYLERİMİZ
    • TÜRKÜLERİMİZ
  • İLÇEMİZ
    • Yöremiz Yemekleri
    • Adetlerimiz
  • HİZMETLERİMİZ
    • Hizmet Birimleri
      • Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü
    • Kamu Hizmet Standartları
  • GÜNDEM
    • Haberler
    • Duyurular
    • İhale İlanları
    • Resmi İlan Portalı
  • İLETİŞİM
 

suborek

09.05.2016
 
SU BÖREĞİ
Orta boy tepsi için bir kilo kadar un, beş-altı yumurta, bir çay kaşığı tuz, bir büyük bardak su/süt ilave edilerek katı olarak yoğrulur. 
Küçük küçük bölünen yumaklar, un serpilerek tepsi büyüklüğünde ince olarak açılır. Açılan yufkalar bez üzerinde dinlendirilir. Kazanda su kaynatılır. Kaynatılan suya tuz katılır. Devamlı kaynar halde bulunan suya, dinlendirilen yufkalar, tek tek bırakılarak haşlandıktan sonra alınıp sıcakken soğuk suya konulur. Soğuk sudan çıkartılan yufkalar, bir süzgece konularak suyunun akması sağlanır. Suyu akan yufkalar yağlanmış tepsiye serilerek her yufkaya yağ dökülür. 
5. yufkada içine peynir, maydanoz veya kavrulmuş kıyma serilir. Üzerine aynı sayıda yufkalar serilerek her kata yağ sürülür. Fırında pişirilir. Kare şeklinde kesilerek servis yapılır.    
        
https://www.tccb.gov.tr/
https://www.icisleri.gov.tr/
https://www.turkiye.gov.tr/
https://www.cimer.gov.tr/
 
  • Alaca Belediyesi
  • İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
  • Alacahöyük Müze Ve Örenyeri
Denizhan Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesin No:2 Alaca/ÇORUM
0(364) 411 50 01 - Fax : 0(364) 411 55 35